top of page

Activiteiten in Ieper

Ieper is meer dan een historische stad. Vandaag is Ieper een bruisende, gezellige stad waar u talrijke plekjes en musea kunt ontdekken. Door haar uitgebreid aanbod aan cafés en restaurantjes komt u hier niets te kort. Vergeet tevens de grensregio Westhoek niet te ontdekken! Deze charmeert iedereen. In het bijzonder kunnen fietsers en wandelaars er zeker hun gading vinden.


Een overzicht van alle activiteiten in Ieper vindt u op Uit in Vlaanderen of op de website van Toerisme Ieper zelf. 

De regio

Ieper is een stad met een zeer rijk en divers verleden. De middeleeuwen waren een glorieperiode voor Ieper daar zij een bloeiende handelsstad was, gespecialiseerd in laken. In het Merghelynck Museum beleef je de wereld van de Ieperse adel uit de 18de eeuw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Ieper bijna volledig vernield door zinloos geweld. De charmante stad werd herleid tot een grote puinhoop. De Menenpoort is het grootste herdenkingsmonument aan de Eerste Wereldoorlog. Elke avond wordt er sedert 1928 om 20u  stipt de “Last Post” geblazen.

Maar ook buiten de stad zelf valt veel te beleven. De Westhoek is een prachtige regio die veel te bieden heeft. Ontdek de streek, de vele fiets- en wandelroutes en al haar activiteiten op de de website van Toerisme Westhoek.

Blogberichten

Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

IN & ROND IEPER

Om u te bewegen in en rond Ieper zijn er verschillende mogelijkheden:

​​

OPENBAAR VERVOER

Met de bus en trein​ kan u zich makkelijk in en rond Ieper verplaatsen. Het treinstation bevindt zich op 1.1km (te voet) van het hotel en de dichtste bushaltes bevinden zich op de Grote Markt van Ieper.

Vind alle bestemmingen en reistijden terug op de officiële websites 

FIETS

Ieper en de Westhoek bieden tal van prachtige fietsroutes. U kan kiezen op basis van afstand of thema. Wat dacht u van een historische fietsroute? Of liever een culinaire ontdekking zoals een bierfietstocht? Ook de natuurliefhebber komt hier volledig tot rust. 

Heeft u zelf geen eigen fiets mee? Geen probleem, u kan eenvoudig een fiets huren. Ontdek de fiets verhuurplaatsen op de website van toerisme Ieper.

Ook met de taxi kan u eenvoudig en snel van en naar andere leuke steden in de buurt geraken. Ontdek en laat u verleiden door steden zoals Veurne (32km), De Panne (37km), Nieuwpoort (40km), Kortrijk (30km), Brugge (62km) of zelfs Rijsel (32km)  

 

Het hotel helpt u graag verder met het reserveren van uw taxi.​

Met een ligging pal in het centrum, kan u vanuit het hotel te voet de stad ontdekken. 

 

Het hotel ligt op wandelafstand van o.a. de Grote Markt van Ieper (200m), het In Flanders Field Museum (550m), de Menenpoort (350m), de vestingroute (start via Menenpoort) en vele andere leuke plekjes, restaurants en musea.   

TAXI

TE VOET 

bottom of page